Physiocare

Bent u op zoek naar een adequate manier van behandeling van uw klachten? Zoekt u meer dan alleen maar fysiotherapie en symptoom-bestrijding? Bij onze praktijk bent u in goede handen. Physiocare Huijsmans adviseert, behandelt en begeleidt u met als doel het optimaal functioneren van uw gehele lichaam.

Kwaliteit staat bij “Physiocare Huijsmans” voorop! Daarom is het goed te weten dat wij als beroepstherapeuten ingeschreven staan in het BIG-Register en in het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Verder staan wij ook ingeschreven in het register “Physical Rehabilitation trainer PRT®” van de International Academy for Sportscience en de European Fascial Distortion Model Association (EFDMA)

Onze visie met betrekking tot het behandelen en begeleiden is niet alleen symptoom bestrijden, maar ook de bewegingsstoornissen en belemmerende factoren zoals; houding, en leefstijl weg te nemen of te optimaliseren. Hierover zal Physiocare Huijsmans u graag adviseren.

Bart Huijsmans

FDM specialist  |  sport- arbeidsfysiotherapeut

Visie

Geen enkele aandoening kent een vaste behandeling. Immers geen enkel individu is hetzelfde. Net zoals doctoren verschillende medicijnen voor dezelfde ziekte kunnen voorschrijven, zo kunnen wij ook verschillende technieken/-interventies gebruiken.

De keuze van de behandeling zal worden gemaakt aan de hand van ervaring, kennis (evidence en practise based) en de individuele behoeften van de patiënt.

Na mijn middelbare opleiding heb ik de bachelor opleiding fysiotherapie gevolgd te Rotterdam. In 2005 ben ik afgestudeerd. Na twee jaar heb ik mijn aantekening, als sportfysiotherapeut, aan de International Academy for Sportscience (IAS) afgerond.

Een jaar later (2008) ben ik afgestudeerd als arbeids-/re-integratie-fysiotherapeut aan de Transfergroep Hogeschool te Rotterdam. In 2014 heb ik mijn FDM provider examen succesvol afgerond. Verder heb ik nog verschillende cursussen afgerond zoals ARS aëroob revalidatie systemen.

Als sportfysiotherapeut heb ik ervaring opgedaan in verschillende takken van sport. Zo heb ik ervaring met zowel sporters op prof- als amateur/-recreant niveau. Als voorbeeld:

• Tennis (3 jaar fysiotherapeut bij het 4sterren A-toernooi in Roosendaal)
• Voetbal (NAC, Willem II)
• Wielrennen (Sandor Mol, Fleur Kessels)
• Atletiek (polsstokhoogspringer en horde loper Victor Besters)
• Kickboksen (MMA en K1)
• Hockey (heren en dames 1 van B.H.V. Push)
• Zitvolleybal (Team NL) en volleybal (dames 1 De Burgst)
• Squash (Sebastiaan Weenink)

(Sport-)fysiotherapeuten werken met hun handen en maken veel gebruik van actieve revalidatie methoden, maar geen enkele aandoening kent een vaste behandeling. Immers geen enkel individu is hetzelfde. Net zoals doctoren verschillende medicijnen voor dezelfde ziekte kunnen voorschrijven, zo kunnen wij ook verschillende technieken/interventies gebruiken.

De keuze van de behandeling zal worden gemaakt aan de hand van ervaring, kennis (evidence en practise based) en de individuele behoeften van de patiënt.

Geregistreerd therapeuten

Onze geregistreerde therapeuten zijn aangesloten bij:
• BIG (wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg) onder BIG nr 79064793604‚Äč
• CKR (centrale kwaliteitsregister)
• KNGF (Koninklijke Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie)
• EFDMA (European Fascial Distortion Model Association)
• Physical Rehabilitation trainer PRT® van de International Academy for Sportscience. (IAS)

Klik hier voor ons privacybeleid