Sportfysiotherapie

Bent u op zoek naar een adequate manier van behandeling van uw klachten? Zoekt u meer dan alleen maar fysiotherapie en symptoom-bestrijding? Bij onze praktijk bent u in goede handen. Physiocare Huijsmans adviseert, behandelt en begeleidt u met als doel het optimaal functioneren van uw gehele lichaam.

Kwaliteit staat bij “Physiocare Huijsmans” voorop! Daarom is het goed te weten dat wij als beroepstherapeuten ingeschreven staan in het BIG-Register en in het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Verder staan wij ook ingeschreven in het register “Physical Rehabilitation trainer PRT®” van de International Academy for Sportscience en de European Fascial Distortion Model Association (EFDMA)

Onze visie met betrekking tot het behandelen en begeleiden is niet alleen symptoom bestrijden, maar ook de bewegingsstoornissen en belemmerende factoren zoals; houding, en leefstijl weg te nemen of te optimaliseren. Hierover zal Physiocare Huijsmans u graag adviseren.

Sportfysiotherapie kan uitkomst bieden als u een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk uw sportbeoefening weer wilt hervatten.

U kunt ook voor sportfysiotherapie kiezen als u op een andere manier een blessure heeft opgelopen waardoor u niet kunt sporten, of wanneer u bijvoorbeeld een topprestatie wilt leveren en u niet goed weet hoe u zich zonder blessures kunt voorbereiden.

Het behandelplan of revalidatieschema dat wij voor u opstellen, is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Als een van de weinigen beheersen wij de specifieke diepe-spiertechnieken die veel in de sport worden gebruikt.

Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden bij de behandeling betrokken. Bij onze praktijk wordt u sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt herstellen naar uw oorspronkelijke sportniveau. Desgewenst overlegt de therapeut met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Indien nodig werken wij samen met huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden.

terug